El pistatxo és un cultiu poc habitual en les nostres zones, és per això que tant els coneixements en la plantació, gestió i la seva industrialització són unes barreres d’entrada importants. A Borges Agricultural & Industrial Nuts, disposem d’una llarga experiència acumulada en la gestió de les nostres pròpies plantacions a Extremadura i Andalusia, i més recentment a Catalunya.

Tenim la capacitat tècnica i industrial per poder liderar la promoció del cultiu del pistatxo a les terres de Lleida, recolzant als agricultors i inversors interessats i oferint tots els serveis integrals, des de l’assessorament i gestió del projecte, fins al compromís de comercialització de les seves produccions.

  • Pistatxer de 16 mesos amb producció.Pistatxer de 16 mesos amb producció.
  • Finca pilot Mas de Colom a Tàrrega.Finca pilot de 18 hectàrees de pistatxers a Tàrrega.
  • DSC_0041Visita a les finques de BAIN a Granada.
  • Formació a agricultors interessats en el projecte.Formació a agricultors interessats en el projecte.

Aquest acord de cooperació, conté, entre d’altres, els següents compromisos:

BAIN

Realitzar la formació i l’assessorament gratuits en la implantació i gestió anual de la finca de pistatxers del productor, en base al coneixement de més de 35 anys d’experiència en les seves finques.
Facilitar la formació i l’assessorament per part dels seus enginyers experts i de les seves finques de referència a Guadix ( Granada ), a Badajoz i la Finca Pilot de Mas de Colom a Tàrrega
Facilitar el processament primari (pelat i assecat) del fruit recol·lectat.
Assegurar la comercialització del producte a un preu beneficiós per ambdues parts.

Productor

Fer-se càrrec dels costos de transformació de la seva finca/es i de la implantació amb la planta de viver recomanada i reservada per BAIN i del conreu i recol·lecció acurats per obtenir un fruit de màxima qualitat, seguint l’assessorament facilitat per BAIN.
Aportar tota la producció a BAIN per a la seva posterior comercialització.